Eufy Security – Smart alarm- og overvågningssystem til hjemmet

Nu har vi efterhånden haft Eufycam i et halvt års tid og efterspørgslen har været helt enorm. Rigtig mange Anker-fans har læst om systemet i USA, og da vi endelig kunne være de første til at præsentere det herhjemme gik det ikke stille for sig. Men hvorfor er det egentlig så populært? Vi vil i dette blogindlæg tage dig igennem funktioner og de muligheder Eufy Security systemet giver.

Først og fremmest bør vi jo selvfølgelig nok nævne, at Eufy er et datterselskab til Anker Innovations og vi har her hos Powerbanken.dk været kæmpe fans af Anker siden vi kunne tage dem til Danmark i 2016. Anker har leveret noget af markedets højeste kvalitet til fornuftige penge – og hos Eufy er dette ikke anderledes.

Eufy Security er overvågningskameraer, sensorer, dørklokker og smart-locks, som du kan sammensætte til at blive et helt komplet sikkerhedssystem til dit eget hjem.

Vi starter med at tage fat i overvågningskameraerne, som var de første dele og indtil videre også det danskerne har taget bedst til sig. Vi fører hos Powerbanken.dk i skrivende stund Eufycam 2C og Eufycam 2.

Helt grundlæggende, uanset hvilket system du tager, så er Eufycam et smart overvågningssystem til hjemmet. Det sættes op til hjemmet wifi og fungerer uden et abonnement, så når du først har købt systemet følger der ikke dyre månedlige omkostninger med.

Dine kameraer forbindes til en Homebase og herpå er der 16 GB plads til et lagre optagelser på, udover at du selvfølgelig også har mulighed for at gemme optagelser på din telefon.

App baseret overvågning

EufyCam2-2-Cam-kit-T88413D2-4

Du styrer indstillinger, tilgår kameraerne og får notifikationer om bevægelser via Eufy Security app’en der findes til både Android og iOS.

I appen får du mulighed for at sætte indstillinger for hele systemet og hvert enkelt kamera. Det er indstillinger som fx hvor tæt en person skal være på kameraet før du skal have en notifikation, eller i det hele taget hvornår du skal have notifikationer eller hvornår alarmen skal gå. Det er fx smart i et mere tætbefolket område, at du kan skifte mellem meget sensitiv og ikke så sensitiv optagelsestilstand på hvert enkelt kamera, så et kamera der vender ud mod en trafikeret vej, først reagerer på bevægelse, når en person kommer meget tæt på, eller et kamera der peger ud i en stor have kan reagere ved bevægelse langt væk. Kameraet kan indstilles til at reagere ca. inden for 2-10 meter. Gennem appen har du også mulighed for at tale gennem dine kameraer, eller manuelt sætte alarmsirenen i gang. Forestil dig at tyveknægtene er på vej ind, så er det da meget smart at kunne tale til dem og fortælle at de nu bliver optaget og at du vil sende optagelsen til politiet – mon ikke de skynder sig væk.

I appen har du et væld af muligheder for at indstille på forskellig vis, men noget af det vi synes der er ekstra smart er Home, Away og Geofensing. Du har mulighed for at pre-sætte nogle indstillinger alt efter om du er Home eller Away – altså mulighed for at bestemme hvordan kameraerne skal agere om du er hjemme eller om du er ude. Og for at gøre smart endnu smartere, kan du med Geofensing indstille systemet til selv at skifte mellem diverse indstillinger alt efter hvor tæt på systemet du befinder dig. Så behøver du faktisk ikke selv slå ”alarmen” til i appen, når du forlader dit hjem om morgenen. Det giver ekstra stor værdi, når du er en familie med børn. Administratoren af systemet (typisk en forældre), kan give tilladelse til at flere enheder kan tilslutte sig administration af systemet og kan følges i Geofensing, således at børnene ikke behøver at stresse over at indtaste en kode, når de kommer hjem, for systemet vil automatisk slå fra, når barnet nærmer sig hjemmet (såfremt de er gamle nok til at have en smartphone).

Trådløs overvågning

Eufy eufyCam2C Gray+White - vejrsikkert - vejrsikkert
Eufy eufyCam2C Gray+White – vejrsikkert – vejrsikkert

Eufy systemet fungerer 100% trådløs fra Homebase til kameraer. Så snart dine kameraer er forbundet til Homebasen kan du sætte dem op og flytte rundt på dem som du vil, så længe de har forbindelse til dit wifi. Homebasen skal tilsluttes en stikkontakt og så anbefaler vi at man sætter den til en kablet internetforbindelse. Batteritiden på kameraerne varierer fra 180-365 dage ifølge Eufy egne test, men i praksis er det meget afhængigt af dine indstillinger for kameraet for hvor meget det skal filme – jo oftere det filmer, des hurtigere drænes batteriet.

Udvid systemet så meget du vil

Endnu en smart ting ved Eufy Security er at alle deres produkter skal sluttes til den samme Homebase, hvilket i praksis betyder at du kan tilslutte flere kameraer med tiden, eller udvide med en dørklokken, bevægelsessensor, vinduessensor osv. I takt med at du finder behov for det.

Vi har i skrivende stund overvågningskameraer, dør/vinduessensorer, komplet alarmsystem med nøgletastatur, bevægelsessensorer og vinduessensorer, samt dørklokken. Eufy har flere produkter på tegnebrættet og har faktisk allerede en smart-lock til døre i markedet i USA, som vi forventer at kunne bringe til Danmark i starten af 2021.

Deres produkter sælges i sæt og de fleste også i enkeltdele, så der er rig mulighed for at kombinere til dit behov.

Eufycam 2C, Eufycam 2 og snart Eufycam 2 Pro

2C og 2 er de modeller der er på markedet lige nu, men lige om lidt kommer Eufycam 2 Pro. Her får du de vigtigste forskelle, så du kan vælge det bedste til dig.

  • Alle kameraer giver de samme funktioner i appen
  • Nightvision: Eufycam 2C har IKKE integreret Night vision, men er afhængig af en indbygget spotlampe til at lyse op, når det er mørkt
  • IP67 godkendelse på alle modeller
  • Opløsning: 2C og 2 har 1080p opløsning, mens 2 Pro kommer med 2k optagelser
  • Batteritid: 2C er testet op til 180 dage, mens 2 og 2 Pro er testet op til 365 dage
  • Human recognition: Findes i alle tre udgaver, men Nightvision og opløsning har betydning for hvor godt de fungerer i praksis. Særligt om natten er det lidt udfordret i meget mørke omgivelser
  • Tyverisikring: Alle tre modeller har indbygget sirene i kameraerne, således at hvis nogen forsøger at stjæle kameraerne larmer sirenen med 110 dB

Vi anbefaler

Ønsker du det helt optimale system til hjemmet, vil vi anbefale dig at kigge på Eufy 5-in-1 alarm kit som din base (1699 kr). Her får du din homebase, en bevægelsessensor, to vindues/dør-sensorer og et nøgletastatur.

Dertil vil vi udvide med 2-3 Eufycam 2 kameraer (1199 kr/stk) og så vil vi mene at dørklokken (1299 kr) er optional. Det er en fed gadget, men egentlig også brugbar til fx at kunne spare et kamera væk foran entréen, eller se om pakkemanden rent faktisk har været forbi med din pakke. Alt afhængig af størrelsen på dit hjem, bør du måske tilføje en vindues/dør-sensor (229 kr/stk) eller to.

Eufycam 2 er vores foretrukne kamera, da det prismæssigt ligger rigtig fornuftigt og den værdi der ligger i ekstra batteritid og bedre night vision sammenlignet med 2C synes vi er pengene værd. 2 Pro er lidt dyrere og efter vores mening skal man finde behovet for den ekstra gode billedkvalitet nødvendigt for at gå med 2 Pro i stedet for 2. Det kan give mening i meget udsatte områder, en ekstra skarp billedkvalitet kan gøre eventuelt politiarbejde nemmere.

Sharing is caring:

Forrige indlæg
GreyLime
Næste indlæg
Find det rigtige cover til din iPhone 12
Menu