Hvad er en powerbank?

Hvad er en powerbank? Hvordan virker en powerbank? Hvilken powerbank er den bedste? Vi oplever jævnligt spørgsmål fra kunder, der henvender sig til os, for at få mere viden om powerbanks og hvad de egentlig kan.

I dette indlæg vil vi forsøge at besvare nogle af de spørgsmål, vi oftest får fra vores kunder. Føler du ikke, at dit spørgsmål er besvaret her, så er du velkommen til at smide en kommentar herunder eller kontakte os her.

Hvad er en powerbank?

En powerbank er en elektronisk enhed, der kan overføre en mængde strøm til at oplade andre batteridrevne enheder. Eksempelvis kan din iPhone eller Smartphone eller tablets få strøm fra en powerbank. Powerbanks er en bærbar oplader, som du kan tage med dig rundt, og dermed sikre, at dine elektroniske enheder altid har strøm. Alt hvad powerbanks har brug for er en USB-opladningsgrænseflade.

Hvad skal jeg bruge en powerbank til?

Med vores stigende forbrug af batteridrevet udstyr (mobiler, trådlåse hovedtelefoner, bærbare højtalere, bærbarer og meget andet), er det naturligvis også blevet et behov, at alle disse enheder har let adgang til strøm, så de ikke går døde. Derfor er powerbanks din bedste ven, når du er på farten (eller bare væk fra en almindelig stikkontakt).

Hvordan virker en powerbank?

Sørg for at din power bank er fuldt opladt. Når power banken er opladt, så sætter du USB enden i power banken og den anden ende i din mobil – nøjagtig som du plejer at gøre, når du oplader din smartphone via computeren eller din vægoplader/adapter. De fleste power banks vil begynde at oplade mobilen ved tilslutning, men nogle power banks har også en on/off knap, hvor du kan slukke og tænde for opladningen.

Hvilken powerbank skal jeg vælge til min iPhone, Samsung, HTC, …?

Det spørgsmål vi oftest støder på, er hvilken powerbank I skal vælge til jeres smartphone. Stort set alle de power banks, der er på markedet, har en eller flere USB udgange i powerbanken, hvor alle smartphones, der oplades med et USB kabel kan tilsluttes. Du kan altså bruge den samme powerbank til at oplade både en iPhone, Samsung, HTC, Nokia og mange mange andre smartphones, så længe de har et USB-stik i opladerkablet. Du finder vores store udvalg af power banks her.

Hvad betyder mAh?

Den engelske betegnelse for mAh er miliampere hour, eller oversat til dansk milliampere timer. Du kan udfra antallet af mAh i den enkelte powerbank få en indikation af, hvor længe en powerbank kan levere strøm, altså hvor mange opladninger den kan give. Du kan se nedenfor, hvor mange opladninger du kan forvente ud fra antallet af mAh.

Hvor mange opladninger giver en power bank til smartphone?

Dette spørgsmål er typisk det, der forvirrer folk mest og det kan også være utroligt forvirrende at finde ud af. Udnyttelseseffektiviteten, altså hvor stor en del af de mAh powerbanken indeholder kan udnyttes, svinger fra powerbank til powerbank. Langt de fleste powerbanks vi forhandler ligger på 70-90%. Det vil dermed sige, at hvis du har en powerbank på 2600 mAh, så giver kan den oplade en enhed på ca. 1800 mAh. Det svarer til en, eller lige over, en hel opladning til en iPhone 6.

Som tommelfingerregel kan man derfor regne med følgende (til en standard smartphone på 1800 mAh):

  • 2600 mAh = 1 opladning
  • 5200 mAh = 2 opladninger
  • 7800 mAh = 3 opladninger
  • 10400 mAh = 4 opladninger
  • 20000 mAh = 7 opladninger
  • 27000 mAh = 9 opladninger

Hvilken powerbank er bedst?

Efter vores mening, er de bedste powerbanks på markedet det amerikanske brand Anker, der også er et af verdens største brands indenfor power banks og opladerkabler. Også danske GreyLime er repræsenteret blandt de bedste power banks vi har prøvet.

Kan jeg oplade min computer med en powerbank?

Langt de fleste powerbanks kan ikke oplade en computer. Dette skyldes flere ting som, at computerens strømforsyning ikke kan tilsluttes eller benytte powerbankens USB udgang. De nyere, som eksempelvis MacBook, computere der oplades via USB-C kan oplades via en powerbank, hvis den har en USB-C udgang. Fordi powerbanks til din bærbar kræver en helt kapacitet og ydeevne, end powerbanks til mindre elektroniske enheder, som din iPhone eller Smartphone, har vi skrevet et indlæg, så du kan vælge den den helt rette powerbank.

Kan jeg benytte 2A udgang på powerbanken til at oplade min smartphone?

Som udgangspunkt anbefaler vi, at man ikke benytter en kraftigere udgang til at oplade sin enhed, end enheden er lavet til.

Hvor mange gange kan min powerbank oplades?

Som udgangspunkt kan alle vores powerbanks oplades minimum 500 gange før, at energitabet begynder at blive så betydeligt, at man bør skifte sin power bank.

Sikkerhed

Alle powerbanks vi forhandler hos os, er udstyret med en sikkerhedsfunktion, der sikrer, at power banken ikke overopheder eller kortslutter. Har man tabt eller gjort skade på powerbanken kan disse sikkerhedsfunktioner blive skadet og vi anbefaler derfor, at man benytter power banken med omtanke eller udskifter den. Fortsætter man med at benytte power banken bør man derfor ikke lade powerbanken ligge og oplade i sengen, sofaen eller i en taske.

Sharing is caring:

Forrige indlæg
Jyllands-Posten giver Power Stone fra GreyLime 5/6 stjerner
Næste indlæg
Power bank iPhone
Menu