Powerbank til MacBook og bærbar computer

Powerbanks skal ikke længere kun kunne lade din iPhone eller smartphone op. Men det er også nødvendigt, at de kan oplade din MacBook eller bærbar computer. Derfor skal du være opmærksom på at, når du køber en powerbank til opladning af din bærbar, at den rent faktisk kan lade din bærbar fuldt op.

Heldigvis udvikler teknologien inden for powerbanks sig, og nu kan de fleste powerbanks også evne, at opbevare store mængder strøm, som er store og kraftige nok i kapacitet til, at en de kan oplade en bærbar computer. 

Hvis du er på udkig efter en powerbank til din computer, er der flere ting du skal være opmærksom på, og derfor har vi lavet denne guide til dig, så du kan finde en powerbank, der passer til dit behov for strøm på din MacBook og bærbar computer.

Forskel på opladning af powerbank til mobil og bærbar

En bærbar computer kommer med et ganske stort batteri sammenlignet med en smartphone, hvorfor det kræver stor kapacitet for en powerbank at levere en fuld opladning af computeren. Vi vil som udgangspunkt råde dig til at købe en powerbank på minimum 20.000 mAh, hvis du ønsker funktionen om opladning af bærbar computer. Når du leder efter en powerbank til din bærbar, er det en god idé på forhånd, at vide hvornår din bærbar er fuldt opladt, så du ved minimumkravene for din powerbank.

Med en powerbank på 20.000 mAh får du omkring én fuld opladning af en MacBook 12″. Vælger du i stedet en powerbank på det halve, altså 10.000 mAh, så kan du derimod kun forvente en halv opladning af din MacBook 12″.

Husk:

Først og fremmest skal du sikre dig, at den måde din computer får strøm på er kompatibel med det man kan få i en powerbank.
➡ Nogle af de nyere bærbare computer, som fx MacBook (2016 og frem) kommer med USB-C opladning og her er en powerbank meget oplagt til opladning.
➡  Af andre bærbare computere, der kan oplades med USB-C, kan vi fx nævne den populære Asus Zenbook 3 samt mange nyere Lenovo laptops. Til dem uden mulighed for USB-C opladning har vi også powerbanks med AC output.

USB-C powerbanks

Den bedste løsning for dig, der har en bærbar med USB-C opladning, er at finde en powerbank med en USB-C PD udgang, da de i langt de fleste tilfælde kan afgive mere strøm via USB-C udgangen end de standard 5V/1A eller 5V/2A USB-A udgange.

Størrelsen på din bærbare computer er som regel en god indikator for, hvor stærk en oplader den har behov for. Med USB-C PD powerbanks får du en oplader, der normalt giver 18-45W. 30W er fx det en MacBook 12” USB-C computer har behov for, så særligt til MacBooks er en USB-C powerbank PD helt idéel. Vær opmærksom på powerbankens USB-C output og vælg en af dem med USB-C Power Delivery, eller også kaldet USB-C PD, for at få det kraftigst mulige output og dermed hurtigere opladning til din MacBook eller bærbare computer.

Powerbanks med AC output

Hvis din bærbare computer ikke har USB-C opladning, er der andre powerbanks, der kan klare opgaven for dig. En funktion, der inden for det sidste års tid er begyndt at virke godt med powerbanks er, at implementere et AC stik i powerbanken. På denne måde kan du sætte din almindelige oplader i powerbanken og få en 220V opladning gennem powerbanken til din macbook/bærbare computer. Så vil opladningen forløbe på samme måde, som hvis det var gennem en almindelig stikkontakt.

Hvor du med USB-C opladning godt kan benytte en mindre kraftig oplader end enhedens normale input, så anbefaler vi med en AC powerbank, at du tjekker, hvad din bærbar computer har behov for i input. Nogle bærbare computere har nemlig brug for et kraftig input på over 100W, og her vil selv den kraftigste AC powerbank ikke kunne oplade din computer. De to modeller vi har leverer henholdsvis maks 65W og 100W i output.

Anbefalede powerbanks til MacBook og bærbar computer

Her får du vores top 3 over anbefalede powerbanks, som du kan benytte til opladning af din MacBook og andre bærbare computer.

LIFEPOWR A3 27000 mAh powerbank med USB-C PD, USB-A og AC output

Denne powerbank har 4 udgange og energikapacitet på 27.000mAh / 99Wh. Har du brug for mere end blot en enkelt ladning, skal du vælge Lifepowr A3 27000 mAh. Er du ofte på farten med dine digitale enheder uden normal adgang til strøm, er powerbanken ideel for dig.

Vælg den fordi: Med LIFEPOWR’s A3 powerbank kan du oplade din bærbar, din telefon, dit batteri til kameraet eller lignende minimum én gang. Din bærbar kan du oplade fra flad til fuld, og din smartphone ville du kunne oplade ca. 9 gange på en fuld powerbank. Du kan oplade op til 3 enheder på én gang via USB-A, USB-C eller AC-output udgange.

RAVPower Blade Series 20100 mAh powerbank, 45W USB-C PD output, Sort

RAVPower har med deres nye Blade Series lanceret en ny USB-C powerbank, der kan levere op til 45W i både input og output. Du kan også benytte det klassiske micro USB og USB-A, hvor der er indbygget Qualcomm Quick Charge 3.0 teknologi, som leverer op til 18W. Du får altså rig mulighed for at opleve noget af det hurtigste opladning på markedet uanset, hvilken opladnings metode du benytter, eller hvilken enhed du vil oplade.

Vælg den fordi: Det smarte ved RAVPower Blade Series 20100 mAh powerbank er Power Delivery teknologien og USB-C stikket, der gør at du kan oplade nyere laptops som kommer med et USB-C input. Powerbanken fungerer derudover også perfekt til at benytte til alle andre typer smartphones og tablets.

Aukey 26.800 mAh powerbank, 45W USB-C PD og 18W QC 3.0, Sort

Med Aukey 26.800 får du mulighed for at oplade alle dine enheder lynhurtigt – du får nemlig både USB-C og USB-A. Det betyder, at du aldrig mere skal vente utålmodigt på, at din computer, telefon, trådløse høretelefoner eller andre gadgets skal lade op. Alt, du skal gøre, er at koble din enhed til powerbanken, og i løbet af ingen tid har du nok strøm til at fortsætte din dag – helt uden at bekymre dig om strøm.

Vælg den fordi: Du har brug for lynhurtig opladning. Aukey 26.800 mAh powerbank lader 4 gange hurtigere op end traditionelle opladere. Lad din MacBook op med powerbanken – eller lad powerbanken op med din MacBook. Har du brug for det, kan du også overføre data til og fra til MacBook eller bærbar. 

USB-C kabel

I mange tilfælde er det en god idé at have et ekstra USB-C kabel til din computer, særligt hvis du ikke kan skille USB-C kablet fra din strømforsyning, eller du bare mangler et ekstra USB-C kabel. Her anbefaler vi Ankers PowerLine + USB-C til USB-C kabel eller LIFEPOWR 100W USB-C til USB-C kabel.

Almindelig powerbank

Faktisk kan du bruge stort set alle powerbanks til at oplade USB-C bærbare computere, så længe den kan give minimum 5V/2,4A output, hvilket de fleste større powerbanks kan. En 5V/2,4A opladning går dog væsentlig langsommere end eksempelvis USB-C 30W opladning, og kan i nogle tilfælde ikke anvendes, hvis din bærbare computer har behov for 60W eller mere. Hvis du køber en standard powerbank på 20.000 mAh med almindelige USB-A udgang, skal du være opmærksom på, at du skal bruge et USB-A til USB-C kabel for at kunne oplade din computer og her anbefaler vi Anker PowerLine USB-C til USB-A.

Sharing is caring:

Forrige indlæg
Husk det hele – den ultimative pakkeliste til skiferien
Næste indlæg
Setup’et til din bil
Menu