Opladning af mobiltelefon på kun få minutter

Powerbanks kan være din redning, når du står og er ved at løbe tør for strøm på din mobiltelefon. Men uanset om du bruger din normal opladning i stikkontakten eller har sat din troværdige powerbank til mobiltelefonen, er der stadig ét problem. Din tålmodighed!

For det tager jo gerne lidt tid at få opladet din mobiltelefon – uanset om du bruger stikkontakten lige inden du skal ud af døren eller når din kammerat på Roskilde Festival kræver at få sin powerbank tilbage.

Heldigvis er tiderne ved at skifte og teknologien hjælper os på vej! Har du købt ny smartphone, tablet eller computer for nyligt, har du sikkert også lagt mærke til, at der er sket noget med opladningshastigheden – det går nemlig stærkere nu end nogensinde før.

Du kan takke de nye teknologier, som nu for alvor gør sit indtog på markedet og sikrer en lyn hurtig opladning. Teknologien finder du ikke kun i nye smartphones og tablets. Nej, den har nemlig også spredt sig til eksempelvis powerbanks, som kan hjælpe med at forlænge din telefon, tablet eller computers levetid væsentligt blot i løbet af få minutters opladning. Det er altså endnu nemmere at kunne være ‘på’ hele tiden uden at risikere at løbe tør for strøm eller skulle vente længe på en opladning.

Opladning af din MacBook, computer eller tablet – ja, ligefrem dit minikøleskab

Og når nu teknologien bliver bedre og bedre, og vi hurtigere og hurtigere kan oplade vores mobiltelefon, hvorfor så stopper her? Teknologierne til powerbanks er i dag så udviklet, at vi efterhånden kan oplade de fleste af vores elektroniske devices. Ja, eneste krav er næsten blot, at din device har den rigtige indgang – som f.eks. USB-C.

Er du f.eks. træt af at sidde i forelæsningssalen, langt fra en stikkontakt, med en næsten død MacBook, fordi du selvfølgelig skulle se Friends aftenen inden? Jamen så få fat i en Powerbank med den nyeste teknologi, så du har maksimal frihed, når du er på farten. Tag f.eks. et kig på vores RAVPower Blade Series 20100 mAh powerbank. Ikke nok med, at du kan oplade din computer – så kan du SAMTIDIG oplade din mobiltelefon med den ekstra udgang og det ekstra kabel, der følger med. Der er altså ingen grund til at gå ned på udstyr. Oplad din computer og hav strøm til overs til at lade telefonen op bagefter, naturligvis på en måde der er effektiv, men nænsom over for batteriet.

Læs vores blogindlæg om powerbanks til MacBook og bærbare computere, hvis du er på udkig efter en powerbank til dette formål.

Teknologierne på den hurtige opladning

Når man taler hurtig opladning er det især to teknologier, der virkelig kommer til sin ret her. Den teknologi, som man finder hos det amerikanske firma Qualcomm, kaldet Quick Charge og USB-C Power Delivery-teknologien, der efterhånden benyttes af et stigende antal producenter.

USB-C Power Delivery

USB har været et fast tilbehør for os alle de seneste mange mange år. USB-teknologien udvikler sig hele tiden og det er også tilfældet med den nye USB-C Power Delivery (kaldt PD i daglig tale) teknologi, som kan gøre din opladning markant hurtigere end den tidligere 5V/1A=5W opladning.Mens standard USB-C opladning tillader 5V/3A=15W opladning så tillader den nyeste USB-C PD 2.0 gennem USB 3.1 nemlig helt op til utrolige 20V/5A=100W opladning, hvilket er rigeligt til at oplade de fleste laptops.

Udover den lyn hurtige opladning, så har du med USB-C PD nu også mulighed for at oplade begge veje med kablet. Den nye teknologi begrænser nemlig ikke til en envejs-opladning. USB-C stikket er også elsket af mange ved, at man ikke kan sætte kablet forkert i, da det kan vendes begge veje modsat de klassiske og populære USB-A, USB-B og micro USB stik.

Når det kommer til dataoverførsel, så kan du med de nyere USB-C teknologier også regne med, at de nyeste USB teknologier som USB 3.1 og USB 3.2 bliver benyttet i kablerne og at du derfor kan overføre teoretiske 10-20 Gbps.

Hos Powerbanken.dk har vi et stort udvalg af powerbanks med USB-C Power Delivery-teknologien. Du kan finde hele vores udvalg her eller se et par af vores bestsellers herunder.

Qualcomm Quick Charge

Waiting for your phone to charge is a thing of the past

Det skriver Qualcomm på deres hjemmeside. Det er måske også det, som snart bliver tilfældet. For med Qualcomm Quick Charge 4+ skulle du gerne kunne oplade op til fire gange hurtigere op end med den konventionelle teknologi. Med den nye teknologi skal du heller ikke være bange for at din midt-opladning bryder ud i brand, som det var tilfældet med Samsungs Note 7. Qualcomm benytter sig nemlig af dual-charge teknologi, som sørger for at temperaturen ikke stiger helt ekstremt og får batteriet til at sætte ud under opladningen.

Du finder eksempelvis Qualcomm Quick Charge i powerbanks af mærket Anker, RAVPower og LIFEPOWR. Særligt nyere Samsung enheder benytter sig af denne teknologi mens vi endnu venter på, at Apple åbner op for Qualcomm Quick Charge. En ting er dog værd at være opmærksom på med denne teknologi. Du kan desværre kun udnytte Quick Charge opladningen fra en oplader eller powerbank såfremt din enhed også er kompatibel med Qualcomms teknologi. En teknologi som producenter skal betale for og derfor medfører at nogle producenter udvikler deres egen teknologi.

Du kan finde alle vores powerbanks med Quick Charge-teknologien lige her og ellers har vi samlet et par bestsellers til dig herunder.

Andre standarder

Der findes også andre standard for hurtigopladning på markedet og herunder er nogle af dem:

  • Huawei SuperCharge
  • OnePlus Dash Charge
  • Samsung Adaptive Fast Charge
  • Apple Fast Charging
  • Motorola TurboPower

Flere af dem er heldigvis kompatible med eksisterende teknologier som enten Qualcomm Quick Charge eller USB-C PD. Så du ikke skal tilkøbe en særlig oplader. Har du derimod en OnePlus, der kører på Oppos VOOC (Voltage Open Multi-Step Constant Current Charging) teknologi, så kan du kun benytte deres oplader for at opnå hurtigopladningen.

Apples nyere iPhone er kompatible med USB-C PD teknologien, men til gengæld, så kræver det et særligt USB-C til lightning kabel. Et særligt kabel som Apple endnu ikke har givet tilladelser til at andre producenter må begynde at producere.

Sharing is caring:

Forrige indlæg
3 gode grunde til at have en powerbank
Næste indlæg
Din egen hjemmebiograf på kun 2 minutter
Menu