Tre nye iPhones og et nyt Apple Watch blev lanceret til Apples september-release

Den 12. september kunne Apple løfte sløret for flere nye produkter i det spektakulære Steve Jobs Theatre i Californien – tre nye iPhones og et nyt Apple Watch. Selvom rygterne vanen tro har svirret ivrigt de sidste mange måneder om, hvilke nye produkter septembers event ville afsløre, så var der ikke de store overraskelser på programmet. Faktisk lå den mest signifikante overraskelse i det pludselige fravær af en række produkter, som Apple-fans nu må kigge langt efter.

CEO Tim Cook præsenterede til eventen fire nye produkter:

  • iPhone Xs
  • iPhone Xs Max
  • iPhone Xr
  • Apple Watch Series 4

I tråd med tidligere events måtte en række produkter denne gang også lade livet for at gøre plads til de nye. Det gælder blandt andet for iPhone X, iPhone 6s, iPhone SE, Apple Watch Series 1 + Watch Edition, ladestationen AirPower og det lille konverter-kabel, som ikke længere vil være at finde i boksen med de nye iPhones.

Det giver mening for Apple at skille sig af med de ældre iPhone-modeller, for det betyder, at alle deres iPhones nu både er vandtætte og uden jackstik, og præsenterer sig som et mere strømlignet line-up.

iPhone Xs og iPhone Xs Max 

 

De nye iPhone Xs og iPhone Xs Max var uden tvivl ment som dette års stjerner ved eventen, men indeholdt ikke de imponerende forbedringer, som man tidligere har set ved Apples events – hele afsløringen blev selvfølgelig også gjort mindre imponerende af, at dens detaljer var blevet lækket få måneder forinden. Men ikke desto mindre mangler den nye iPhone Xs og iPhone Xs Max wow-effekt.

Designmæssigt minder de nye iPhones meget om iPhone X, som udkom sidste år, meget om hinanden – selvfølgelig med en række nye forbedringer. Den mest åbenlyse forbedring er de to nye skærmstørrelser, som er henholdsvis 5,8” og 6,5”. iPhone Xs Max bliver således også den største iPhone nogensinde.

Skærmstørrelsen (og prisen, selvfølgelig) er de to eneste forskelle på Xs og Xs Max. De har begge:

  • A12 Bionic-chip
  • Dobbelt-sim
  • OLED Super Retina skærme
  • Face ID-godkendelse
  • Kapacitet på op til 512GB
  • Forbedret billedopløsning
  • Vandtæt (IP68-klassificeret) ned til 2 meters dybde i 30 minutter – du derfor trygt kan tabe dem i nærmest hvilket som helst badebassin.
  • Fås i farverne guld, space-grey og sølv

Skal der tales om en lille wow-effekt, så er den mest spændende nyhed på de nye Xs og Xs Max deres dobbelt-sim egenskab, som betyder, at de kan indeholde både almindeligt SIM og eSIM, som vi allerede kender fra iPad.

Det nye dobbelt-sim er særligt smart for brugere som rejser meget og har behov for at skifte abonnementsudbydere alt efter, hvor de befinder sig i verden. Om det bliver en brugbar egenskab for den almindelig rejselystne dansker, må tiden vise.

De nye Xs og Xs Max indeholder også en væsentlig hastighedsforbedring takket være den nye A12 Bionic-chip, som er den første Neural Engine chip i en telefon. Den nye teknologi betyder forbedringer til både den grafiske og almindelig ydeevne og mindsker derudover strømforbruget med op til 50%.

Du kan allerede nu købe både iPhone Xs, som fås fra 8899 kr. og iPhone Xs Max, som fås fra 9799 kr. 

iPhone Xr

Den tredje nye iPhone som blev præsenteret i september har fået navnet Xr og er lanceret som et (lidt) billigere alternativt til Xs og Xs Max. Ligesom som den billigere 5c fra 2013, fås Xr også i et væld af farver.

Xr indeholder en lang række af de samme forbedringer, som eksempelvis:

  • A12 Bionic-chip
  • Dobbelt-sim
  • Stænk- og vandafvisende (IP67-klassificeret)
  • Face ID-godkendelse

Forskellen fra Xr til Xs eller Xs Max finder man primært i skærmstørrelse, skærmteknologi og lagerkapacitet. Her får man med Xr:

  • En størrelse, som er 6,1”
  • LCD Liquid Reatina-skærm
  • Op til 256GB
  • Seks forskellige farver (hvid, sort, gul, blå, koral og rød)

Ligesom Xs og Xs Max indeholder Xr altså også den nye, stærke A12 Bionic-chip og har også dobbelt-sim. Xr har dog ikke OLED Super Retina-skærm, men derimod ‘kun’ en LCD Liquid Retina-skærm, som har en lidt lavere opløsning.

Selvom der med iPhone Xr er tale om en light-version i forhold til de to andre ny iPhones, så vil den for mange brugere virke som et mere oplagt valg, når der skal investeres i ny iPhone. Det vil den gøre, fordi den har mange af de samme forbedringer, som er at finde hos Xs og Xs Max, fås i flere og mere personlige farver end hvid, sort og grå, og samtidig stadig er billigere.

Spørgsmålet er dog, om der er tale om en egentlig opgradering, hvis man i forvejen har været vant til iPhone 7 eller 8. For selvom Xr har nogle klare forbedringer, så er prisforskellen stadig så stor, at man skal overveje om det virkelig er det værd at skifte – hvis ikke det altså er fordi, at man vælger at gå linen ud og opgradere til en Xs eller Xs Max.

Modsat de to andre modeller, som allerede er ude, så skal man vente lidt på iPhone Xr, som først kan forudbestilles fra den 19. oktober. Priser fra 6699 kr.

Apple Watch Series 4

Det redesignede Apple Watch Series 4 er, hvad man kan kalde en finjustering af den tidligere generation, og set udefra, er der ingen større overraskelser. Der er dog stadig flere konkrete forbedringer at finde, som uden tvivl vil øge brugeroplevelsen af uret.

Apple Watch Series 4’s forbedringer er:

  • 30% større skærm
  • 50% højere lyd fra højtaler
  • Ny 64-bit S4 chip
  • Digital krone med haptisk feedback
  • Elektrisk hjertesensor

Designet er som vi kender det, bortset fra, at Watch Series 4 er blevet opgraderet med en 30% større skærm og nu fås i størrelserne 40 mm og 44 mm – dog uden at urets ramme er blevet større. Urets højtaler har også fået en opgradering og kan nu spille 50% højere end tidligere, hvilket gør det nemmere at modtage eksempelvis opkald på uret.

Kigger man derimod indenfor, finder man ny spændende teknologi i form af en 64-bit S4 chip, der både giver uret ekstra batteritid og større og hurtigere ydeevne – den skulle være dobbelt så hurtig som S3 chippen fra Watch Series 3!

En helt ny feature på uret, er dets digitale krone, som nu har haptisk feedback, og gør oplevelsen af at scrolle og klikke endnu mere levende og tilfredsstillende.

Den mest bemærkelsesværdige nye feature på uret er dog den nye elektrisk hjertesensor, som kan lave EKG-målinger, og derved holde nøje øje med brugerens hjertefunktion.

Det varer dog desværre lidt før vi i Danmark vil kunne få glæde af lige præcis denne feature, da teknologien ikke er godkendt herhjemme endnu. Men forhåbentlig går der ikke længe!

Uret kan købes allerede nu og fås fra 3299 kr.

Kilde: apple.com

Sharing is caring:

Forrige indlæg
Qi trådløs opladning til iPhone, Samsung mfl.
Næste indlæg
Huawei Mate 20 Pro lanceringsdato, pris og specifikationer
Menu